Marilyn Manson – DON’T CHASE THE DEAD

Misschien wel duidelijker dan ooit laat Marilyn Manson horen aan wie hij schatplichtig is. Dat is natuurlijk de godfather aller shockrockers. De man die het heeft uitgevonden. Vincent Furnier! Vincent wie? Je kent hem natuurlijk onder zijn alias Alice Cooper! Als DON’T CHASE THE DEAD begint denk je even dat het een cover is van Alice’s Elected. Maar nee, deze komt uit de koker van dubbel M zelf.

Ook de invloed van een andere held steekt Manson niet onder stoelen of banken. De koning van de muzikale metamorfoses, David Bowie. De ingrediënten zijn duidelijk, maar Manson zou Marilyn niet zijn als hij niet zijn eigen duivelse stempel op DON’T CHASE THE DEAD had gezet. De all caps zijn van de zanger zelf, zeg maar als waarschuwing dat zijn nieuwe single niet geschikt is voor rockers onder de 12. Naast het woord DEAD is DEVIL het meest voorkomende.

Marily Manson is nog geen Slayer, maar DON’T CHASE THE DEAD is zijn venijnigst rockende single in tijden. Wie meer wil van dit soort apocalyptische rrawk heeft mazzel. Er is namelijk net een compleet nieuw album uitgekomen van de manische muziekmaker, met de weinig aan de verbeelding overlatende titel WE ARE CHAOS. Je bent gewaarschuwd.