Naar Hamilton Leithauser op Noorderzon!

Van 21 tot en met 31 augustus is het weer Noorderzon. Heel Groningen wordt omgetoverd tot een wereld van kunst, muziek, theater, dans en film. En eigenlijk nog veel meer. Je moet er een keer zijn geweest.

Het muziekprogramma is fantastisch en behoorlijk Pinguinfähig met acts als Sun Kil Moon, Stephan Malkmus & The Jicks, Nick Waterhouse, The Growlers, Jagwar Ma, Lucius, Magnus, The Orwells én Hamilton Leithauser. En voor de laatste mogen we een aantal kaarten weggeven!

Hamilton Leithauser kennen we als frontman van de toonaangevende band The Walkmen. Vorig jaar werd er door deze band besloten dat het na veertien jaar en zeven studioalbums tijd was om een lange pauze in te lassen. Leithauser zag toen de kans om solo verder te gaan met hulp van een sterrenteam van getalenteerde muzikanten. Voor zijn in juni verschenen soloplaat Black Hours werkte hij samen met bandleden van Fleet Foxes en The Shins en het album werd mede geschreven en geproduceerd door Rostam Batmangli van Vampire Weekend. Black Hours blinkt uit in zowel warme uptempo rock ‘n’ roll nummers als rustige orkestrale songs en werd overal goed ontvangen. En dat Leithauser een imponerende podiumpersoonlijkheid is, heeft hij in de afgelopen jaren met The Walkmen wel bewezen.

Leithauser treedt 21 augustus op in de Spiegeltent vanaf 20:30. Wil je die kaarten winnen? Mail dan naar gijs@pinguinradio.nl!

noorderzon_banner