King Gizzard & The Lizard Wizard

Nieuwe album K.G. van King Gizzard & The Lizard Wizard is nu uit

King Gizzard & The Lizard Wizard releaset vandaag K.G., het zestiende studioalbum van de Australische psych-rock band. Op het album zijn onder meer de eerder uitgebrachte tracks AutomationStraws In The Wind, Honey en Some Of Us terug te vinden. ‘King Gizzard’ brengt gelijktijdig een live-album uit, dat vier jaar geleden werd opgenomen in San Francisco

De band trad in 2010 voor het eerst naar buiten en staat bekend om eigenzinnige producties en hun ongekende werklust. Met de release van het voorgaande album, Flying Microtonal Banana (2017), liet King Gizzard de wereld opnieuw kennismaken met een muzikaal palet dat verder reikt dan westerse rock. K.G. borduurt naar eigen zeggen voort op de ideeën, inspiratiebronnen en sound van dat vorige album.

Als gevolg van de pandemie moest King Gizzard hun vaste werkwijze omgooien en had het zestal voor ieder nummer, meerdere opnamesessies nodig. “It’s almost like an album that normal people make”, aldus frontman Stu McKenzie. Met de release van K.G. wordt het 10-jarig jubileum van de band gevierd – een mijlpaal waarbij de band de ononderbroken cyclus van toeren, opnemen en filmen even pauzeert om terug te kijken op hun oeuvre.

Van de discofunk invloeden die je hoort op Intrasport tot het staccato rocknummer Ontology en de epische, stonersludge afsluiter The Hungry Wolf Of Fate: ieder nummer op K.G. voert je mee in de wereld van King Gizzard & The Lizard Wizard.

K.G. is vanaf 4 december verkrijgbaar op cd en vanaf 11 december op vinyl. 

TRACKLIST:

01. K.G.L.W.
02. Automation
03. Minimum Brain Size
04. Straws In The Wind
05. Some Of Us
06. Ontology
07. Intrasport
08. Oddlife
09. Honey
10. The Hungry Wolf Of Fate