Volkskrant

Tips van Flip in de Volkskrant en vanavond nieuwe aflevering Volkskrant Radio

Meisjesmeisjes met fuzz pedalen. Het is een trend. Ook Alaska Reid combineert zachte zang met vervormde gitaren. Alaska komt uit Montana. Haar eerste liefde was country. Haar tweede Dinosaur Jr. Hun invloed (en die van Joni Mitchell) hoor je terug in Big Bunny, een song over Alaska’s derde liefde, konijnen.

Zeitgeist is niet zo all-out psychedelisch als eerder werk van Babe Rainbow. Helemaal nuchter willen we hun heupwiegende single toch niet noemen. Een tropisch gitaartje zorgt voor sfeer. Met de zonnige koortjes bewijzen de Australische beach bums (bijna) net zo fraai te kunnen samen zingen als The Beach Boys. Zomerser dan dit wordt het niet deze winter.

The Great Communicators werden een paar jaar geleden ingehaald als Het Volgende Grote Ding van de Nederlandse indiescene. De band had de borst nog maar net nat gemaakt of het begon te rommelen op het personele vlak. Nu zijn ze terug. Candle maakt duidelijk dat van uitstel niet altijd afstel hoeft te komen.

Vanavond om 20.00 uur op www.pinguinradio.com een nieuwe aflevering van Volkskrant Radio met de beste albums van afgelopen maand.