London Calling

Eerste editie London Calling in twee jaar tijd op 29 en 30 oktober 2021

Het zit er toch echt aan te komen: op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober 2021 krijgen we weer een hele hoop opkomende en veelbelovende bands en artiesten over de vloer in Paradiso. Waar we eerst nog tijdslots en een beperkt aantal tickets moesten hanteren, kunnen we nu op volle kracht toewerken naar de eerste editie in twee jaar tijd. Naast de nieuwe data zijn ook de eerste bevestigingen bekend, waaronder King Hannah, Chubby & the Gang en The Muckers. Passe-partouts zijn vanaf vrijdag 11 juni om 10:00 verkrijgbaar.

King Hannah, Chubby & the Gang en meer
De eerste bevestigingen gaan van punk tot hypnotiserende indiepop. Te beginnen met een optreden van Chubby & the Gang, waarbij London Calling-bezoekers alle opgekropte energie kunnen uitstorten op oer-Londense pubrock-punk op hoge snelheid. Aan deze kant van het spectrum bevindt zich ook de gloednieuwe band The Chisel. Denk aan een combinatie van het solide geluid van Oi!, de terror van punk en de snelheid van UK hardcore. Dan is er Buzzard Buzzard Buzzard uit Wales en die geven dan weer een uiterst geslaagde en moderne draai aan klassieke rock met gitaarsolo’s. Ook The Muckers hebben daar het fijne van begrepen, alleen combineren zij dat weer met psychedelische invloeden. De bedwelmende en mysterieuze sound wordt verzorgd door King Hannah, een tweetal uit Liverpool dat met slechts een aantal liveshows een heel stevige reputatie wist neer te zetten.

God Save London Calling
In 2020 werd het God Save London Calling-ticket geïntroduceerd. Hiermee krijgen liefhebbers van het festival niet alleen de best mogelijke festivalervaring in één pakket, maar dragen ze ook bij aan het voortbestaan van London Calling en Indiestad. Deze tickets en alle bijbehorende voordelen zijn nu geldig voor de editie van London Calling in oktober 2021. Een heel beperkt aantal God Save London Calling-tickets is vanaf vrijdag 11 juni om 10:00 weer verkrijgbaar.

Passe-partouts en Indiestadpas
Voor de aankomende editie kun je een passe-partout aanschaffen. Zo’n ticket geeft toegang tot beide festivaldagen op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober en kost € 39 inclusief servicekosten en exclusief een Paradiso lidmaatschap (€ 4). Deze zijn vanaf vrijdag 11 juni om 10:00 verkrijgbaar via de websites van London Calling en Paradiso. Ook is het festival weer toegankelijk voor iedereen met een Indiestadpas 2020/2021.