Wat zijn de beste online plekken om vinylplaten te kopen?

Tussen vinyl dat opnieuw enorm populair wordt onder muziekliefhebbers en fysieke winkels die vanwege de pandemie beperkte openingstijden hebben, is er een toenemende behoefte aan goede plekken om vinyl online te kopen. Gelukkig hebben veel retailers hun winkelpuien nu digitaal gemaakt, waardoor je alsnog eenvoudig nieuwe platen aan kunt schaffen. Wellicht vind je online zelfs wel wat goede deals, net zoals ook mogelijk is met de energie aanbiedingen op het internet. Onderstaand vind je drie van de beste sites als het gaat om het kopen van vinylplaten online, al zijn er natuurlijk nog meer goede opties. 

 

Discogs

Zonder twijfel is Discogs de beste online bron voor het kopen van vinylplaten, dankzij de enorme database en internationale marktplaats. Het komt ook het dichtst in de buurt bij het dupliceren van de winkelervaring in de winkel, omdat het wordt uitgevoerd in stijl door de honderdduizenden gebruikers die dol zijn op de site. De database van de site is een geweldige plek om artiesten in alle genres en muziekstijlen te ontdekken en de nieuwste trending releases te doorzoeken. Het is gemakkelijk om meer te weten te komen over een specifieke artiest, hun volledige discografie te bekijken, de tracklists van albums of de lengte van nummers te bekijken en zelfs kopieën van een album te bemachtigen met een paar simpele muisklikken. Zo kun je eenvoudig je collectie uitbreiden!

 

Boomkat

Als bij jou alles draait om het scoren van superzeldzame vondsten, stop dan nu met lezen en ga naar Boomkat. De winkel staat bekend om zijn slim samengestelde collectie innovatieve en over het hoofd geziene muziek, precies het soort dingen waar doorgewinterde platenverzamelaars altijd naar uitkijken. Zelfs Radiohead-frontman Thom Yorke is fan van de winkel. De onafhankelijke online winkel heeft de neiging zich te concentreren op nieuwere deuntjes in plaats van decennia-oude klassiekers, maar als dat je ding is, dan is het een win-winsituatie als je gaat shoppen op de site van Boomkat. Waar de meeste muziekwinkels zich richten op populaire nummers en soortgelijke standaarden, is het fijn om ergens heen te gaan om meer te weten te komen over alle nieuwe muziek die wordt gemaakt. Wellicht vind je zelfs de nieuwste plaat van Franz Ferdinand op de site van Boomkat.

 

Amoeba Music

Amoeba Music, gevestigd in Berkeley, Californië, de Verenigde Staten, is de grootste onafhankelijke platenwinkel ter wereld. De enorme platencollectie en andere vermakelijke dingen zoals films en merch bewijzen dat het voor kleine winkels mogelijk is om succes te vinden in een wereld van Spotify’s en Amazons. De muzieksectie van de site biedt een enorme vinylcatalogus in de meest populaire genres, van rock en reggae tot hiphop en country. Het heeft zelfs een fijne selectie van albums uit minder gangbare genres, zoals New Orleans, Underground Metal, Celtic en World. Je kunt je keuzes filteren op formaat, nieuw of gebruikt. Als je op een artiest klikt, wordt hun volledige discografie weergegeven en Amoeba biedt zelfs aanbevelingen van vergelijkbare artiesten en bands die die artiest hebben beïnvloed.