Vanavond om 21:00 uur Musicmaker Radio #13

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de mei-juni editie van Musicmaker kom je alles tegen wat je als muzikant wilt weten over muziek maken en opnemen, de gear die je daarbij nodig hebt en over hoe je je muziek het beste in de markt zet.

My Baby zet podia en festivals weer op z’n kop, én komt met een nieuw album. We interviewen de drie bandleden! Meer bijzondere interviews in deze editie: Flea over het nieuwe Peppers album, Joris Feiertag over de keus tussen drummen of producen, het nieuwe Beachdog vol in de aandacht, en Zep over zijn bijdrage aan de Hybrid Drums Experience.

We testen weer tal van nieuwe producten, zoals de Hammond SKX Pro, een Ibanez akoestische gitaar, iCon en Audio-Technica microfoons, en de PRS SE Silversky elektrische gitaar.

Verder: Lucky Fonz III, de studiostek van Blanko en 17 cd-recensies van Benelux-acts!

Musicmaker vind je in de betere tijdschriftwinkel en kan je online bestellen op muziekmagazines.nl. Je vindt Musicmaker natuurlijk ook op Musicmaker.nl

Playlist Musicmaker radio donderdag 5 mei 21.00-22.00 uur:

  1. M ft. M, Marike Jager & Martijn Bosman – This Is Love
  2. Blanko – Holes
  3. My Baby – Stupid
  4. Red Hot Chili Peppers – Whatchu Thinkin’
  5. MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK: Warpaint – Hips
  6. Warpaint – Stevie
  7. Warpaint – Champion
  8. Beachdog – The Patient
  9. Tusky – The Diamond Burden
  10. Delv!s – Brother
  11. MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT: Zep – Taped
  12. AJ Plug – Gimme A Smile
  13. Five Dollar Shake – Bad Bad
  14. Nomden – Happy When It’s Raining
  15. Cut_ – Breathe
  16. MUSICMAKER CLASSIC: The Brian Jonestown Massacre – Anemone

Release van de Week: Radiate Like This is het vierde studioalbum van Warpaint. De band uit L.A. staat 24 mei in Paradiso Amsterdam en 26 mei in de AB in Brussel. Van dreampop tot indierock, gespeeld door door Emily Kokal (zang, gitaar), Theresa Wayman (zang, gitaar), Jenny Lee Lindberg (zang, bas) en Stella Mozgawa (drums).

Musicmaker Classic: Musicmaker-redacteur Tommy Ebben werd vier jaar geleden deelgenoot van het Spartaanse tour-regime dat Anton Newcombe, frontman annex cultleider van The Brian Jonestown Massacre, over zijn bondgenoten uitstortte. Eerst was onze nietsvermoedende redacteur ooggetuige hoe Newcombe tijdens de soundcheck in Paradiso met ijzeren hand over zijn onderdrukte bandleden regeerde. Daarna veranderde een interview in de bandbus in een indoctrinatie-sessie over alle mogelijke samenzweringstheorieën die je maar kunt bedenken. En Anton Newcombe was nog maar in opwarmingsfase. Redacteur Tommy heeft zich met de hakken over de sloot kunnen ontworstelen. Lees het in Musicmaker #459, oktober 2018. Het legendarische artikel is nu als pdf te downloaden op Musicmaker.nl.

Musicmaker Events Spotlight: Muziek die je kan verwachten op de Musicmaker Events de komende tijd. Zep speelt op de Hybrid Drums Experience, 11 mei 2022, in Q-Factory Amsterdam. Lees het interview met Zep in Musicmaker 488, de mei-juni editie. Nu uit!