Vanavond om 21:00 uur Musicmaker Radio #14

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de mei-juni editie van Musicmaker kom je alles tegen wat je als muzikant wilt weten over muziek maken en opnemen, de gear die je daarbij nodig hebt en over hoe je je muziek het beste in de markt zet.

My Baby zet podia en festivals weer op z’n kop, én komt met een nieuw album. We interviewen de drie bandleden! Meer bijzondere interviews in deze editie: Flea over het nieuwe Peppers album, Joris Feiertag over de keus tussen drummen of producen, het nieuwe Beachdog vol in de aandacht, en Zep over zijn bijdrage aan de Hybrid Drums Experience.

We testen weer tal van nieuwe producten, zoals de Hammond SKX Pro, een Ibanez akoestische gitaar, iCon en Audio-Technica microfoons, en de PRS SE Silversky elektrische gitaar.

Verder: Lucky Fonz III, de studiostek van Blanko en 17 cd-recensies van Benelux-acts!

Musicmaker vind je in de betere tijdschriftwinkel en kan je online bestellen op muziekmagazines.nl. Je vindt Musicmaker natuurlijk ook op Musicmaker.nl

Playlist Musicmaker radio donderdag 12 mei 21.00-22.00 uur:

  1. Wouter Planteijdt – Electricity & Drums
  2. Tusky – Post-Apocalyptic Raftovers
  3. M ft. M – Hit Me
  4. Selah Sue – Catch My Drift
  5. MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK: The Pineapple Thief – Give It Back (Rewired)
  6. The Pineapple Thief – Dead In The Water (Rewired)
  7. Delv!s – Human Trumpet
  8. Red Hot Chili Peppers – She’s A Lover
  9. Nomden – Masquerade
  10. MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT: Zep – A Bottle Of
  11. Moon Moon Moon – First Snow
  12. Blanko – Ways Of The World
  13. Afterpartees – Melatonia
  14. My Baby – fixed / broken
  15. Cut_ – The Edge
  16. Typhoon – Zandloper (Lucas & Steve Remix)

Release van de Week: Dat is nog eens een leuke manier om je topnummers te re-releasen: je neemt ze gewoon opnieuw op, in nieuwe arrangementen en met een nieuwe drummer! De progrock band bestaat al 23 jaar, maar kreeg met de komst van Gavin Harrison in 2016 een nieuwe impuls. Nu is daar Give It Back, met songs van albums tussen 2006 en 2012 opnieuw vormgegeven. Check Musicmaker.nl voor meer achtergronden en een video.

Musicmaker Classic: In Musicmaker 422, jan-feb 2015, maakten we een reportage van de soundcheck van Typhoon, die toen alle festivals aandeed en enorm success had met zijn album Lobi da Basi, en zeker met het nummer Zandloper van die plaat. Dat nummer zal zeker weer klinken in zijn uitgebreide clubtour die doorloopt tot en met 28 juli. Zandloper is onlangs uitgebracht als remix door dance-duo Lucas & Steve.

Musicmaker Events Spotlight: Gisteren speelde Zep op het Hybrid Drums Experience event in Q-Factory Amsterdam, mede georganiseerd door Musicmaker.