Vanavond om 21:00 uur Musicmaker Radio #25

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de zomereditie van Musicmaker kom je alles tegen wat je als muzikant wilt weten over muziek maken en opnemen, de gear die je daarbij nodig hebt en over hoe je je muziek het beste in de markt zet, met daarin de volgende onderwerpen:

Eefje de Visser is de koningin van de Nederlandstalige indie. Lees het interview met haar voorafgaand aan de zomerfestivals. Na de Muzikantendag publiceren we een uitgebreid item over ‘Hoe kom je op de radio?’. We testen in deze editie de Zoom R20 multitrackrecorder, Fender Meteora gitaar en bas, een Lag akoestische gitaar, Mapex Venus drums, Toontrack’s sterk vernieuwde EZDrummer, Sennheiser in-ears en Mestro gitaarpedalen. Verder vind je in deze editie interviews met Yin Yin, Kizzo, M ft. M en Mike Dean, de pionier van de hiphop sounds! En Merol zegt: ‘Mijn hele leven is één groot gênant podiummoment’!

Musicmaker vind je in de betere tijdschriftwinkel en kan je online bestellen op muziekmagazines.nl. Je vindt Musicmaker natuurlijk ook op Musicmaker.nl

Playlist Musicmaker radio donderdag 28 juli 21.00-22.00 uur:

Moss – Before It’s Gone

Elephant – Happiness

The New Shining – This Present Darkness

Eefje de Visser – Golven

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

DOMi & JD Beck – Whatup

DOMi & JD Beck – Take a Chance (ft Anderson .Paak)

DOMi & JD Beck– Smile

De geniale nerdy muziek van het duo van toetseniste DOMi en drummer JD Beck. Vanaf morgen is het album Release van de Week op Musicmaker.nl!

Donna Blue – Cup Of Time

Yin Yin – Declined by Universe

Judy Blank – Lost At Last

M ft. M – This Is Love

MUSICMAKER PRODUCER SPOTLIGHT

FKA Twigs – Which Way

Mike Dean is een producer, engineer, componist en muzikant die meer dan 1500 albums op zijn conto heeft staan, waaronder vrijwel alle platen van Kanye West, maar ook albums met Madonna, Lana del Rey en heel recent FKA Twigs. Een groot interview met hem vind je in Musicmaker 489, juli-aug 2022.

Bongloard – 9 Lives

Mell & Vintage Future – Too Much Of A Woman

Miriam Moczko – Sweet Relief

Nine Inch Nails – Piggy

MUSICMAKER CLASSIC

St Vincent – Piggy

St. Vincent  – The Melting of the Sun

Deze week staat St. Vincent een week lang met haar band in de Late Show van Stephen Colbert. Tegelijk brengt ze de cover van het Nine Inch Nails nummer Piggy digitaal uit, met Dave Grohl op drums; we hebben de track net laten horen en ook meteen het origineel.

In Musicmaker 483, juli-aug 2021, spraken we met St. Vincent naar aanleiding van de release van haar album Daddy’s Home. Daarop het schitterende The Melting of the Sun. Dat ‘classic interview’ kun je nu lezen op Musicmaker.nl.