Vanavond om 21:00 uur Musicmaker Radio #32

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de september-oktober editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zullen inspireren! Zo laten we je zien hoe je online latency-vrij kan jammen, leggen we je de mores van de relatie tussen muzikant en geluidstechnicus voor, interviewen we de muzikanten uit het veld, zoals Willem Smit van Personal Trainer, Darius Timmer en Tessa Rose Jackson en Bob Uit Zuid. Hoe pakken zij het aan? Natuurlijk presenteren we weer een mooie serie producttests plus recensies van de nieuwste releases uit Nederland en België!

Musicmaker vind je in de betere tijdschriftwinkel en kan je online bestellen op muziekmagazines.nl. Je vindt Musicmaker natuurlijk ook op Musicmaker.nl

Playlist Musicmaker radio donderdag 15 september 21.00-22.00 uur:

Darius Timmer & Tessa Rose Jackson – Verhit

Tim Knol – You Don’t Want To Miss The Show

Néomí – Eyes Filled With The Sky

Sophie Straat – Tweede Kamer

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Klangstof – Disguiser

Klangstof – Truth

Klangstof – Plastic Gun

Klangstof’s nieuwe album Godspeed To The Freaks, dat morgen verschijnt, klinkt veel meer als een “bandplaat” dan zijn voorganger. De vertrouwde vernuftigheid van Klangstof zit nu veel meer in spel dan in productie. Want wat is er nou eigenlijk mis met een goed liedje, zonder al te veel poespas, gespeeld door een goede liveband? Natuurlijk horen we ook nog elektronische drums, landschappen aan galm en wat andere vervreemdende sounds. Het is alleen wat meer bijzaak, en dat pakt goed uit! Het is een dynamische en gevarieerde plaat geworden dat muzikaal erg goed in elkaar zit. Vanaf morgen Release van de Week op Musicmaker.nl.

Bob Uit Zuid – Karpervissen

Personal Trainer – Rug Busters
Collignon – Pontcha ku Lua

MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT

New Cool Collective Big Band – Altivo
Op dit moment, donderdagavond 15 september, speelt de New Cool Collective Big Band in Q-Factory Amsterdam op het jubileumfeest dat ons zusterblad Slagwerkkrant organiseert onder het motto ‘elk nummer een andere drummer’. Lees het artikel in Musicmaker 490, sept-okt 2022!

Voltage – Tomorrow Hits Today

Sophie van Hasselt – My House Is On Fire

Bas Beenackers – Cherry

Jasper Schalks – Dancing On A Wire

Go! Go!! Durango!!! – Tired Eyes
FAST DE – Was Dat