Vanavond om 21:00 uur Musicmaker Radio #47

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de januari-februari editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Zoals het cover-interview met Candy Dulfer vanwege haar nieuwe album. Vedran Mircetic was hoofdgast op ons event Amsterdam Guitar Heaven. Hij wijdt uit over hoe de sounds van De Staat tot stand komen. We testen in deze editie de Guild Surfliner gitaar, Ableton’s Note app, een kleine Fender amp, Orange gitaareffecten, een Akai MPC met toetsen en meer! Verder: studiotips van Guido Aalbers, Poprondetips van Chris Moorman, de studio van Charlotte Wessels en Bianca Vrind van Ivyvox.

Musicmaker vind je in de betere tijdschriftwinkel en kan je online bestellen op muziekmagazines.nl. Je vindt Musicmaker natuurlijk ook op Musicmaker.nl

Playlist Musicmaker radio donderdag 12 januari 21.00-22.00 uur:

Brutus – Brave

Charlotte Wessels – Against All Odds

MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT

Koala Disco – Ultralord

Cloudy-Oh – Onto Me

Subterranean Street Society – Wake Me Up Before I Go to Sleep

Hilin – Romance With A Shotgun

3 Eyed Kids  – Outcast

Op de openingsavond van ESNS in Groningen, woensdag 18 januari kun je zes acts komen kijken op de Musicmaker Stage bij de Penguin Showcases tijdens ESNS: 20.00-20.25 Hilin, 20.45-21.10 Jesperjesper, 21.30-22.00 Subterranean Street Society, 22.30-23.00 Cloudy-Oh, 23.30-00.00 3 Eyed Kids, 00.30-01.00 Koala Disco. Kom naar de Drie Gezusters (Podium Groote Griet ) op de Grote Markt in Groningen; gratis toegang!

Benjamin Herman, Anna Serierse – In Heaven

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Sem Jansen – Freak

Sem Jansen – Goodbye

Sem Jansen – Uncle Sem

Uncle Sem is het indringende solodebuut van Leif de Leeuw Band-frontman Sem Jansen. Het album vertelt het verhaal van zijn transitie van vrouw naar man, inclusief nummers die hij inzong toen hij nog Britt heette. De eerste helft van het jaar is hij met de volledige bezetting van de Leif de Leeuw Band op tournee met de theatervoorstelling Who The F*ck Is Britt?!. Vanavond première van het nummer Freak, dat morgen als eerste track op het album Uncle Sem zal verschijnen. Vanaf morgen is Sem Jansen’s Uncle Sem Release van de Week op Musicmaker.nl.

Candy Dulfer – Perspective

Ciao Lucifer – Baby In The Back

MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT

Solomon – Lay It Down

Kids With Buns – Bathroom Floor

ParHasard – Help Yourself

We stevenen af op Eurosonic Noorderslag, 18 tot en met 21 januari in Groningen. In Musicmaker jan-feb vind je in een uitgebreid artikel welke bands en acts we tippen, waaronder de acts waarvan we vandaag tracks draaien: Solomon, Kids With Buns en ParHasard.