Vanavond om 21:00 uur Musicmaker Radio #49

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de januari-februari editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Zoals het cover-interview met Candy Dulfer vanwege haar nieuwe album. Vedran Mircetic was hoofdgast op ons event Amsterdam Guitar Heaven. Hij wijdt uit over hoe de sounds van De Staat tot stand komen. We testen in deze editie de Guild Surfliner gitaar, Ableton’s Note app, een kleine Fender amp, Orange gitaareffecten, een Akai MPC met toetsen en meer! Verder: studiotips van Guido Aalbers, Poprondetips van Chris Moorman, de studio van Charlotte Wessels en Bianca Vrind van Ivyvox.

Musicmaker vind je in de betere tijdschriftwinkel en kan je online bestellen op muziekmagazines.nl. Je vindt Musicmaker natuurlijk ook op Musicmaker.nl

Playlist Musicmaker radio donderdag 26 januari 21.00-22.00 uur:

Goldband – Noodgeval

MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT

Goldkimono – Tears of the Sun

Kids With Buns – Bathroom Floor

Sasha SailorFriends

Cloudy-OhJust My Luck

Subterranean Street SocietyRussian Roulette

Goldband is de Winnaar van de Popprijs die afgelopen zaterdag werd uitgereikt op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Hun grote hit Noodgeval opende dit Musicmaker uur. De rest van dit uur bevat louter tracks van bands en acts die op ESNS optraden, tijdens Eurosonic of Noorderslag, of tijdens de Penguin Showcases en het MusicmakerStage.

Lees de uitgebreide reportage over ESNS, met veel recensies, foto’s en video’s op Musicmaker.nl!

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

De Toegift – Licht Als Stof

De Toegift – Alles Is Gemaakt

De Toegift – Zo Waren De Dagen

Uit de recensie van Ella-Milou Quist in de komende editie van Musicmaker: ‘Eens in de zoveel tijd staat er een band op van het kaliber IOS, Rick De Leeuw en Spinvis. Die de eigen taal waardeert en de uitdaging aangaat om zich in het Nederlands te uiten. De Zeeuwse groep De Toegift durft buiten de gebaande paden te treden en combineert indiepop met een vleugje jazz en experimentele klanken uit de jaren zestig en zeventig; van die typerende klanken die je destijds veel hoorde in Nederlandse cult films en muziek. Het is zowel melancholisch, sferisch en intiem als meeslepend en filmisch.’
De Toegift deed een supergoedoptreden op ESNS en is vanaf morgen
Release van de Week op Musicmaker.nl.

MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT

Cobra The Impaler – Colossal Gods

Pitou – Devote

Mazey Haze – I Feel Like A Child

Katie Koss – Adeline

SolomonPolly

CloudsurfersCheap Cocaine

Zep Taped

Vervolg op de tracks van acts die op ESNS speelden. Lees de uitgebreide reportage over ESNS, met veel recensies, foto’s en video’s op Musicmaker.nl!