Vanavond om 21:00 uur Musicmaker Radio #51

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de maart-april editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen.
* Who the f*ck is Britt!? Een diepgaand interview met Sem Jansen over zijn transitie van vrouw naar man en het bijzondere album dat dat opleverde.
* De vele inzichten die Eurosonic Noorderslag muzikanten gaf: in een uitgebreide reportage verhalen we over de panels en de showcases, inclusief interviews met Goldkimono en Kids With Buns.
* Producttests in deze editie: Ibanez Tim Henson gitaar, Arturia Minifreak synth, een Gretsch Jet gitaar, een Avid interface, de nieuwe Blackstar Dept.10 Amped 1 gitaarversterker, en meer!
* Verder: achtergronden bij Artificial Intelligence in de muziek en interviews met Amber Arcades en Mercy John.

Playlist Musicmaker radio donderdag 9 februari 21.00-22.00 uur:

Vandaag vieren we één jaar Musicmaker Radio. Na 52 afleveringen een nieuw jaar in met een nieuwe editie Musicmaker en twee nieuwe rubrieken!

Sem Jansen – Goodbye

Goldkimono – Tears of the Sun

Kids With Buns – Bathroom Floor

Holly Herndon – Eternal

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Amber Arcades – True Love

Amber Arcades –  Odd To Even

Amber Arcades –  Just Like Me

Bij uitkomen van de nieuwe editie Musicmaker ziet ook het album Barefoot On Diamond Road het levenslicht, het derde album van Amber Arcades, oftewel Annelotte de Graaf. Ze werkte wederom samen met producer Ben Greenberg. Amber in Musicmaker over de samenwerking: ‘Mijn demo’s zijn superbasaal. Alleen gitaar en zang, omdat ik slecht ben in opnameprogramma’s. Ik heb ook geen fancy mics, dus ze zijn superkaal. Ik stuur ze naar Ben in New York en we hebben dus op afstand maar in heel goede samenspraak opgenomen. We hebben een bijzondere samenwerking en het voelt in sync. Alles mag gezegd worden. Hij heeft een bepaald idee, daar krijg ik weer een idee van en zo kom je in een soort workflow. Alles leidt tot een volgende stap en er gaan veel ideeën beide kanten op.’ Matt Chamberlain op drums, toruwens!
Barefoot On Diamond Road is
de Musicmaker Release van de Week.

Litzberg – Fading Memory

The Visual – Radio Silence

MUSICMAKER’S MUSICIAN’S MUSICIAN

Brutus – Dust

Stefanie Mannaerts, drummer-zangeres van Brutus heeft vorige week in Brussel de MIA award gewonnen voor muzikant van het jaar. De Music Industry Awards worden gekozen door het publiek.

Katie Koss – Adeline

The Jordan – Naked in the Sun

Barend Tromp – Golden Mahseer

Cloudsurfers – Cheap Cocaine

MUSICMAKER CONCERT VAN DE WEEK

Roosbeef – Zomer in Nederland

Roos Rebergen tourt met haar band Roosbeef en speelt haar nieuwe album Zomer in Nederland, zie het interview in Musicmaker maart-april. Morgen, vrijdag 10 februari staat ze in TivoliVredenburg Utrecht.