Vanavond om 21:00 uur Musicmaker Radio #54

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de maart-april editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen.
* Who the f*ck is Britt!? Een diepgaand interview met Sem Jansen over zijn transitie van vrouw naar man en het bijzondere album dat dat opleverde.
* De vele inzichten die Eurosonic Noorderslag muzikanten gaf: in een uitgebreide reportage verhalen we over de panels en de showcases, inclusief interviews met Goldkimono en Kids With Buns.
* Producttests in deze editie: Ibanez Tim Henson gitaar, Arturia Minifreak synth, een Gretsch Jet gitaar, een Avid interface, de nieuwe Blackstar Dept.10 Amped 1 gitaarversterker, en meer!
* Verder: achtergronden bij Artificial Intelligence in de muziek en interviews met Amber Arcades en Mercy John.

Playlist Musicmaker radio donderdag 23 februari 21.00-22.00 uur:

Kovacs – Freedom

Anker – Ronnie van Rooij

The Visual – Radio Silence

Amber Arcades – True Love

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Robin Kester – Fries And Ice Cream

Robin Kester – Leave Now

Robin Kester – Infinity Song

In een eigenzinnige mix van pop, elektronische muziek en psychedelica staat het album Honeycomb Shades vol donkere hypnotiserende spanningsbogen. ‘Fries And Ice Cream’, bijvoorbeeld, graaft een jeugdherinnering op die ooit door een roze bril werd beleefd, maar nu veranderd door nieuwe feiten. Binnen onheilspellende triphop-atmosferen grijpt Robin Kester naar een bron van koesterend licht. ‘Leave Now’ vertelt het verhaal van een chaotische reis naar Vietnam, een ruw ontwaken van nieuwe sensaties en vreemde wendingen. Voor Robin Kester was Honeycomb Shades een aanhoudend proces van creëren, onderzoeken en weer opnieuw beoordelen. Alle nummers zijn opgenomen en geproduceerd met Marien Dorleijn, oprichter van de indierockers Moss. Knutselend met geluiden en schetsen in de studio van Dorleijn – een voormalige psychiatrische afdeling – arrangeerde het duo de liedjes, droeg ze over aan haar band om de liedjes te injecteren met een spontane live-energie.

Honeycomb Shades is de Musicmaker Release van de Week.

Holly Herndon – Eternal

Solomon Life Line

MUSICMAKER’S MUSICIAN’S MUSICIAN

Krezip – Ready For More

Het is natuurlijk een once in a lifetime gebeurtenis. Als jongetje of meisje droom je ervan: invallen bij die wereldberoemde band waar je fan van bent. Krezip’s Bram van den Berg leeft die droom met zijn invalbeurt bij U2 aankomende herfst in Las Vegas. Hij wil pas na de concerten uitwijden over hoe dit avontuur tot stand is gekomen. Nu dan toch nog maar even luisteren naar een recente single die hij met Krezip maakte; U2-ready zouden we haast zeggen! 

ParHasard – Help Yourself

Kids With Buns –  Bathroom Floor

Katie Koss – Adeline

Berenice van Leer – Moon Song

Sem Jansen – Goodbye

MUSICMAKER CONCERT VAN DE WEEK

De Toegift – Zo Waren De Dagen

Uit de recensie van het debuutalbum van De Toegift, in Musicmaker 493, maart-april 2023: ‘Eens in de zoveel tijd staat er een band op van het kaliber IOS, Rick De Leeuw en Spinvis. Die de eigen taal waardeert en de uitdaging aangaat om zich in het Nederlands te uiten. De Zeeuwse groep De Toegift durft buiten de gebaande paden te treden en combineert indiepop met een vleugje jazz en experimentele klanken uit de jaren zestig en zeventig; van die typerende klanken die je destijds veel hoorde in Nederlandse cult films en muziek. Het is zowel melancholisch, sferisch en intiem als meeslepend en filmisch.’

De Toegift speelt komende zondag 26 februari in TivoliVredenburg, Utrecht