Bottles Of Love

Bottles Of Love brengt debuutalbum Hush uit op 25 februari

Bottles Of LoveMeteorologen en astronomen hebben zich pijnlijk vergist. Dit jaar begint de lente niet op 20 maart maar een maand eerder – op 25 februari. Dan verschijnt namelijk het debuutalbum Hush van de nieuwe Nederlandse hyperpop band Bottles Of Love.

Na in 2016 eerder de twee single-video’s Get These Men Out Of Here en So Serious te hebben uitgebracht, volgt op vrijdag 10 februari de derde single-video Keep Your Head Up van het debuut Hush dat op 25 februari verschijnt. Rondom de albumrelease staat een aantal shows gepland waaronder de officiële releaseparty in Dolhuis Dordrecht waar het debuutalbum op zaterdag 3 maart feestelijk wordt gepresenteerd.

Frontman-oprichter Willem Jonker: “Het is best lastig om onze sound treffend te omschrijven. Ik heb voor Bottles Of Love de term ‘hyperpop’ gemunt: springerige, catchy feelgood pop, rock, big-band en eighties met een punky randje. Voor muziekliefhebbers van zowel 3FM als van Lowlands. Zeg maar een poppiëre versie van bands als Alphabeat, Call It Off, The Killers, Fall Out Boy of Destine.”

Laatstgenoemde band heeft een belangrijke rol gespeeld voor Bottles Of Love. Robin van Loenen, zanger-gitarist van Destine, nam vorig jaar het debuutalbum Hush op waarop onder meer André Kemp (Waylon, Kraak & Smaak, Kane) en Bas van Wageningen (DI-RECT) als muzikanten te horen zijn. De band deed daarna een clubtour met Sunday Sun (Maurice Bolier van Call It Off viel ergens in de zomer nog een show in als gitarist) om zich vervolgens volledig te gaan focussen op 2017.

Willem: “Is het raar als ik zeg dat ik zelf heel happy word van onze nummers? Als we ze live spelen knalt de adrenaline en endorfine door mijn lijf, dan is stilstaan geen optie meer. Hush heeft 9 nummers -waaronder dus de drie singles Get These Men Out Of Here, So Serious en Keep Your Head Up– en klokt op 33 minuten. Dat betekent ruim een half uur niet meer nadenken maar gewoon feesten en dansen.”

LIVEDATUM 03/03 Dolhuis, Dordrecht (Album Release Show)