Russkaja

Russkaja en Battlehooch op 16 april naar Podium Duycker

Na 9 jaar Strudelfest en 6 jaar StrudelHousewarming georganiseerd te hebben is het voor de organisatie van Strudelfest tijd voor iets nieuws. Dit betekent dat zij hebben besloten om voorlopig te stoppen met het organiseren van evenementen. Strudel kijkt vol trots terug op de evenementen van de afgelopen 9 jaar en hadden dit niet kunnen bereiken zonder de steun van alle trouwe fans, de crew en de vrijwilligers die jaar in jaar uit hard gewerkt hebben om de evenementen mogelijk te maken. Op 16 april nemen ze, voor nu, passend afscheid van Strudelfest in Podium Duycker te Hoofddorp met onder meer Russkaja en Battlehooch.

RusskajaRusskaja
Als er een band is die wel weet hoe je een feestje moet bouwen, dan is dit Russkaja. In de afgelopen 10 jaar heeft Russkaja de wereld voorzien van een dikke vette portie “Russian Turbo Polka”. Deze stampende mannen wonen tegenwoordig Oostenrijk, maar hebben Russische roots en dat hoor je! De zevenkoppige band bestaat naast de traditionele band line up van zang, gitaar, bass en drums uit een trompettist, violist en de potete. In Nederland speelde ze de afgelopen jaren al op de festivals Zwarte Cross, Appelpop en Welcome to the Village.

Je kunt niet anders dan dansen op deze dikke vette mix van ska, polka, balkan en punk.  Dat je geen Russisch spreekt maakt niet uit, na het eerste nummer brul je toch alles mee. Dus, be prepared to feel like a real Russian!

Battlehooch
Battlehooch is het soort band waarvan je dacht dat ze waren uitgestorven, samen met de landlijn telefoons en de cassettebandjes. Aan de ene kant is het een band uit een andere, betere tijd: een band die constante kwaliteit levert en geen creatieve integriteit opgeeft voor commerciële doeleinden.
De band komt uit San Francisco, de geboorteplaats van de psychedelica, en deze echo hoor je terug in de muziek van deze zeskoppige band. Maar, denk vooral niet dat deze band een eerbetoon brengt aan een tijd die geweest is. Nee Battlehooch geeft juist een update aan de sound van de psychedelische muziek voor een nieuwe generatie.

Helaas
Hou je van een goed feestje, slechte teksten en bier? Dan wil je het optreden van de band “Helaas” niet missen. De Band bestaat uit vier vrienden waarbij gekkigheid voorop staat.  Helaas beschrijft hun muziek als een mix van Ska, Reggae, Rock en Punk invloeden. Een precieze beschrijving van hun sound hebben de mannen niet omdat ze het, helaas, zelf ook niet weten.

De Huismeesters
De Huismeesters kunnen natuurlijk niet missen op een avond als deze. Ze staan altijd klaar voor een knotsgekke avond. Bananenpakken, opblaasbeesten en een hossende meute is waar zij voor gaan! Deze meesters pompen aan de lopende band rock, metal, electro, Lowlands klassiekers, foute hits, dubstep en meer door de speakers.

LIVEDATUM 16/04 Podium Duycker, Hoofddorp