Alvvays

Clip van de Dag: Alvvays

Elke ochtend om acht uur is het tijd voor een verse Clip van de Dag. Met vandaag de recente IJsbreker In Undertow van Alvvays!

Een hit vroeg in je carrière lijkt leuk, maar kan killing zijn. Vanaf dat moment is de hit de standaard, alles wat minder scoort is een flop. Alvvays had vrij vroeg beet met Archie, Marry Me, een speels, verleidelijk werkje dat miljoenen afnemers vond en de naam van de band vestigde als makers van indiepop met een tic.

Gelukkig voor de band viel het hele debuutalbum in goede aarde en al bleef Archie het populairst, het gevaar een one hit wonder te worden was geweken. Er is echter een andere hobbel, die genomen moet worden, die van het succesvolle debuutalbum. Menig band is gesneuveld toen bleek dat de koek op was op plaat twee. De wil was er wel maar de inspiratie was weg. Wat dat betreft maken de Canadezen een vliegende start.

Nieuwe single In Undertow valt goed en breed. Que genre is er niks veranderd. Alvvays maakte en maakt in galm gedrenkte indiepop, die mede door de ‘meisjesachtige’ stem van Molly Rankin refereert aan de befaamde girl group sound van de jaren 60. De productie is echter hoorbaar beter dan die van Archie & zo. Dat is dan wel weer het voordeel van een succesvol debuut; meer tijd en geld voor de opname van de tweede.

LIVEDATA 16/09 TRIX, Antwerpen 17/09 EKKO, Utrecht 18/09 Bitterzoet, Amsterdam

 

Powered By BelBernard.nl

Bel Bernard