James Brown uitgebreider dan ooit

Van een van de allergrootste songschrijvers in de muziekgeschiedenis is een verzamelaar verschenen die eigenlijk bij iedereen in de kast zou moeten staan. James Brown Collected is een overzicht om van te watertanden. Verdeeld over drie cd’s maar liefst 67 songs. Om in te lijsten.

Collected is het meest uitgebreide overzicht van The Godfather Of Soul tot nu toe, met zowel hits uit zijn vroege periode op het Federal-label, de grote succesperiode op King en Polydor en het latere werk op Scotti Brothers, verspreid over vijf decennia. De 3cd-set bevat in totaal dus 67 tracks, stuk voor stuk de originele singleversies, waaronder klassiekers als Try Me, It’s A Man’s Man’s World, Sex Machine, I Got You (I Feel Good), Funky Drummer, Living In America, Ain’t It Funky Now en het nog steeds pijnlijk actuele Say It Loud, I’m Black And I’m Proud.

Het booklet is voorzien van oude foto’s (wat zeggen Brown en Mick Jagger daar tegen elkaar?) en posters, plus nieuwe liner notes van de hand van popjournalist Tjerk Lammers. Een 2lp-versie van James Brown Collected verschijnt eind deze zomer ook, via Music On Vinyl.