cosmic carnaval

The Cosmic Carnival wil na VS Nederlandse theaters veroveren

Met een succesvolle tournee door Amerika achter de rug heeft The Cosmic Carnival de internationale ambities nogmaals onderstreept. Na eerdere bezoeken aan onder meer Spanje, Zweden, Thailand, Marokko, Hongarije en Griekenland ging de band in juli voor de tweede keer naar de VS. The Cosmic Carnival legde 6500 kilometer af door veertien verschillende staten en speelde vijftien shows in onder andere Boston, New York, Nashville en Chicago.

“We hebben trouwe fans hier in Nederland, absoluut. Maar dat iemand 2,5 uur in de auto zit om een optreden van The Cosmic Carnival in Chicago te kunnen zien, dat is nieuw. Sommigen hadden letterlijk jaren naar onze komst uitgekeken. We kregen veel waardering voor de passie waarmee we op het podium stonden. Twaalf mensen in een tent in Baltimore met een Cosmic Carnival-shirt aan, daar doe je het voor!”, lacht zanger/gitarist Nicolas Schuit.

De Rotterdamse band laat zich moeilijk in een muzikaal hokje drukken en heeft ook na 10 jaar nog steeds de drang verder te kijken dan alleen het eigen land. Deze week verschijnt nieuwe single I Do, afkomstig van het eerder dit jaar uitgebrachte album First Flowers. Bekijk de video voor I Do hieronder.

Later deze maand speelt The Cosmic Carnival haar 500ste optreden op het door de band zelf georganiseerde Once Upon A Time In The West Festival, dat 26 en 27 augustus voor de derde keer in Rotterdam plaatsvindt. In het najaar trekt The Cosmic Carnival ter promotie van First Flowers opnieuw langs de Nederlandse popzalen, dit keer samen met The Royal Engineers. En het wordt nog drukker voor de band, want in oktober start tevens een nieuwe theatertour: Fleetwood Mac: The Incredible Story. Tijdens deze serie voorstellingen kruipt The Cosmic Carnival in de huid van deze legendarische Brits-Amerikaanse band. Een rol die de Rotterdammers op het lijf geschreven is, gezien het veelzijdige repertoire van beide groepen.

LIVEDATA 05/10 Deventer Schouwburg, Deventer 06/10 Zaantheater, Zaandam 12/10 Schouwburg Amphion, Doetinchem 13/10 Theater Twee Hondjes, Hellevoetsluis 14/10 De Reggehof, Goor 21/10 Schouwburg Amphion, Doetinchem
25/10 De Helling, Utrecht 27/10 ’t Beest, Goes 03/11 So What, Gouda 04/11 Xinix, Nieuwendijk 11/11 De Vorstin, Hilversum