MJ Lenderman – Knockin’

Laten we er maar weer eens een voorspelling tegenaan gooien. MJ Lenderman gaat een grote worden. Niet zo mega als Neil of Bruce of Bob aan wiens Heaven’s Door hij refereert in nieuwe single Knockin’, maar formaatje Jack White of Mac DeMarco moet haalbaar zijn.

MJ is al even bezig. Als gitarist van de band Wednesday en sinds 2018 ook onder eigen naam. Vorig jaar kregen we MJ in ons vizier met een nummer van zijn derde album, Boat Songs. We riepen Tastes Likes It Costs uit tot IJsbreker en zagen het tot ons genoegen hoog eindigen in de GM. Opwinding alom dus toen er een paar weken geleden een nieuw nummer van MJ uitkwam. Rudolph was echter zelfs voor ons fans te freaky.

Met opvolger Knockin’ herstelt MJ weer alle vertrouwen. Zijn nieuwe single is een grofkorrelige slobberrocksong met een twang, die vergelijkingen oproept -en doorstaat- met prime time Neil Young, Stones ten tijde van Exile On Main Street en de beste momenten van countryrockpionier Gram Parsons. Die laatste bedacht ooit de term Cosmic American Music. Dat is precies wat MJ bekokstooft, een mix van country & soul & rock ‘n’ roll, op gitaarbasis.

In oktober komt hij naar Paradiso, als lid van Wednesday. Zijn volgende bezoek zal waarschijnlijk solo zijn. En in de grote zaal.