wild nothing

Popwarmer: Wild Nothing – Headlights On feat. Hatchie

De geliefde steunpilaar van Captured Tracks onder leiding van Jack Tatum, Wild Nothing, heeft het nieuwe album ‘Hold’ aangekondigd, de eerste nieuwe LP van Wild Nothing in vijf jaar, en Tatum’s eerste zelfgeproduceerde plaat sinds zijn debuut in 2010 (Gemini).

Te midden van de meer dan levensgrote angst die gepaard ging met de slapeloze nachten van het vroege vaderschap, wendde Tatum zich tot dansmuziek om zich weer met zijn lichaam te verbinden. Terwijl hij de door shoegaze geïnspireerde synthpop-sfeer uit het verleden van Wild Nothing uit de jaren 80 eert, toont ‘Hold’ de behendige songwriting van Tatum – verder aangescherpt door zijn veelgeprezen samenwerkingen met Japanese Breakfast en Molly Burch – waardoor Tatum in de voorhoede staat van een zoekende en existentiële plaat die vreugde vindt in op elektronica geïnspireerde muziek.

Deze eerste single plaatst Wild Nothing op de voorgrond van een acid house-beat en technicolor-rit door een nacht in een buitenwijk – de clubsfeer afgewisseld met het lyrische onderzoek van één van de diepste dalen in Tatums romantische relatie. Op de achtergrond horen we de stem van de Australische indiepop zangeres Hatchie.