Amyl and The Sniffers – U Should Not Be Doing That

Zou Amyl een liefdeskind van Iggy Pop zijn? Net als het punkboegbeeld gaat ze liefst zo schaars mogelijk gekleed. Ook haar geblondeerde krullen deelt ze met Iggy om maar te zwijgen over haar liederlijke podiumgedrag. Misschien moeten we eens uitzoeken of Iggy in Australië was een jaartje of 28 geleden. Hoe dan ook de oude Iggy kan trots zijn op zijn jonge pupil.

Er is een nieuw album in aantocht van Amyl & The Sniffers en de eerste singles wijzen er op dat de band een paar verrassingen in petto heeft.

Deze prognose baseren we op twee alvast vrijgegeven songs. Facts is Amyl & The Sniffers op bekend terrein, een puist teringherrie met Amy die een keel opzet. Een fijn refrein dat wel. De A-kant, U Should Not Be Doing That is om met Monty Python te spreken, ‘something completely different’; een mid tempo rocksong met tempowisselingen, gitaarsolo’s en een -hou je vast- saxofoon! Door die sax maar ook vanwege het ritme doet ‘U Should Not Be Doing That’ aan Love Is The Drug denken van Roxy Music, wat helemaal niet verkeerd is. Amyl blijft Amyl, een opgewonden standje die van haar hart geen moordkuil maakt, maar ook in dit nieuwe decor weet ze te overtuigen. Op 9 juni staan Amyl & The Sniffers op Best Kept Secret, benieuwd of de sax ook mee komt.