Live Review: Meatbodies @ Vera, Groningen

Live Review: Meatbodies @ Vera, Groningen
4 september 2024
Tekst: Walter van Pijkeren

Chad Ubovich is met zijn band Meatbodies in Europa aan het touren om de, dit voorjaar verschenen, plaat Flora Ocean Tiger Bloom te promoten. In het tourschema zijn maar twee plaatsen ingeruimd voor de Nederlandse zalen. Vorige week zaterdag stonden ze in Haarlem, woensdagavond was de beurt aan Groningen.

Het is even schrikken als bij opkomst blijkt dat de band maar met drie man op het podium staat, gitarist Casey Hanson is in LA achter gebleven. Maar vanaf de eerste noten van opener Reach For The Sunn blijkt dat er helemaal niets ingeleverd gaat worden aan gitaarwerk. De lome riff brengt je meteen terug naar het beste live-werk dat we gezien hebben van Fuzz (die andere band waar Chad inspeelt samen met Ty Segall). En eigenlijk gaat dit de hele show zo door. De mannen hebben er zin aan. Terwijl bassist Noah Guevara zijn bas aan het stemmen is acht Chad de tijd rijp om zijn pedalboard eens uitgebreid te gaan testen. Gegrinnik over en weer. De nummers van het nieuwe album worden gebruikt om weidse solo’s te spelen of heerlijk te freaken met het Fuzz-pedaal. Zo wordt het Smashing Pumpkins-achtige Hole een lange repeterende trip waar ineens blijkt dat Chad zichzelf ook op gitaar loopt. Ondertussen beuken de baspartijen heerlijk stevig door. In de set valt ook het grungy Silly Cybin op, de samenzang met drummer Dylan Fujioka is prachtig.

Het hoogtepunt van de avond is de toegift Mountain. Waar het op plaat een garage song is, is het vanavond aanleiding om eens heerlijk te gaan jammen. Steeds is er oogcontact tussen de mannen. Waar zijn we en waar gaan we heen? Naar mijn gevoel kwam er geen einde aan het nummer. Steeds opnieuw werd een opening gevonden om de solo een nieuwe richting te geven. Maar na een minuut of tien werd dat einde toch gevonden. Helaas, maar wat een geweldige show van Chad en zijn Meatbodies.