Wishbone Ash

Live Review: Wishbone Ash

Wishbone AshLive Review: Wishbone Ash @ Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
07 januari 2016
Tekst & Foto’s: Martien Koolen

De Europese 2016 tournee van Wishbone Ash begint vanavond in mijn woonplaats: Heerlen. Het laatste, uitstekende album van Wishbone Ash, getiteld Blue Horizon verscheen in 2014 en de band bestaat sinds langere tijd uit oprichter Andy Powell (gitaar, zang), Muddy Manninen (gitaar, zang), Bob Skeat (basgitaar, zang) en jonkie Joe Crabtree (o.a. Pendragon) op drums. Vanavond zal Wishbone Ash hun legendarische 3e album Argus helemaal uitvoeren, al wist Andy dat tijdens het interview dat ik voor de show met hem had nog niet…

Wishbone AshHet is dus genieten van 7 klassieke twin gitaar songs, beginnend met Time Was en eindigend met Throw Down The Sword. Vooral The King Will Come, Throw Down The Sword en Time Was maken deze avond al de moeite waard, want de gitaarsolo’s van Powell en Manninen zijn om te smullen!!!
Natuurlijk speelt Ash ook nummers van hun laatste studio album, maar je merkt meteen dat het publiek niet zo bekend is met dat nieuwe materiaal en dat is wel jammer, want nummers zoals Way Down South, Deep Blues en Blue Horizon zijn gewoon uitstekende rocksongs met heerlijke, melodieuze gitaarsolo’s en melodieën. Het lekkere blues nummer van Jimmy Reed, Baby What You Want Me To Do, ook te beluisteren op het legendarische album Live Dates, staat gelukkig vanavond ook op de setlist en hier laat Manninen horen dat hij ook de blues beheerst. Slotnummer is het uitstekende Open Road van het album Number The Brave (1981) en deze track eindigt met een spannend gitaarduel tussen Manninen en Powell.

Gelukkig komt het kwartet nog terug voor 2 toegiften; namelijk: Jail Bait, een klassieke Ash track van hun 2e album Pilgrimage en het iets minder bekende (behalve bij de insiders dan) Living Proof, de openingssong van hun 10e studio album Just Testing. Deze show is natuurlijk voor iedereen veel te snel afgelopen, want het enthousiaste publiek heeft nog lang geen zin om naar huis te gaan….
Maar helaas, we krijgen Phoenix, The Pilgrim, Lady Whiskey, Ballad Of The Beacon, Rock And Roll Widow en F.U.B.B. helaas dus niet te horen! Volgende keer beter, misschien, maar het was een heerlijke avond voor gitaarliefhebbers.