Bettie Serveert

Live Foto Review: Bettie Serveert @ Patronaat

Live Foto Review: Bettie Serveert @ Patronaat, Haarlem
14 januari 2017
Foto’s Peter van Heun

De gerenommeerde indie band Bettie Serveert bracht dit najaar op hun vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album Damaged Good uit. De prachtige liedjes Never Be Over of Love Sick ft. Peter te Bos, zijn ook terug te vinden op deze elfde langspeler en zijn reeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen geweest. ‘De Betties’, zoals ze ook wel worden genoemd, komen naar Patronaat om het nieuwe werk live te presenteren.

Damaged Good is een van de meest diverse platen die Bettie Serveert tot nu toe heeft gemaakt. Van korte liedjes die amper zestig seconden duren tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussen in. Het is een ‘groot verhaal’, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Een aantal liedjes zal zeker ook herinneringen oproepen aan de klassieker Palomine, het debuut waar het vijfentwintig jaar geleden allemaal mee begon.

Bettie ServeertBettie ServeertBettie ServeertBettie ServeertBettie ServeertBettie ServeertBettie ServeertBettie ServeertBettie Serveert