Prophets Of Rage

Prophets Of Rage op -1 in de Graadmeter!

Prophets Of Rage is een ronduit geniaal gezelschap, dat bestaat uit Chuck D en DJ Lord (Public Enemy), Tom Morello, Tim Commerford en Brad Wilk (Rage Against The Machine) en B-Real van Cypress Hill. Wat matchen die stemmen van Chuck D en B-Real goed als ze werk spelen van zowel Public Enemy, RATM en Cypress Hill. Dat bleek ook tijdens Pinkpop 2017, waar Prophets Of Rage hét hoogtepunt van het weekend was, met een overrompelende rockshow waar nog lang over werd en wordt nagepraat.

Prophets Of Rage is een concept om ontzettend blij van te worden. Het is overdonderend. Prophets Of Rage combines the sonic firepower of Rage Against The Machine, Public Enemy and Cypress Hill, schrijft de band zelf op haar website. Daar is dus geen speld tussen te krijgen. De net verschenen eerste single Unfuck The World is net zo furieus als de nummers die Prophets Of Rage speelt van respectievelijk Rage Against The Machine, Public Enemy en Cypress Hill.
Ook nu met een hoofdrol voor de ritmesectie van Rage Against The Machine. Het knallende Unfuck The World is de voorloper van het titelloze debuut van Prophets Of Rage, dat 15 september bij de platenboer ligt. Dat belooft nog wat.