Daughter

Nieuwe muziek: Daughter – Burn It Down

De Londense indierockformatie Daughter is een partnerschap aangegaan met Square Enix, uitgever van bekroonde en best verkopende videogames zoals Final Fantasy en Tomb Raider, om een ​​originele soundtrack te schrijven voor hun nieuwe game Life Is Strange: Before The Storm. De gehele soundtrack met de titel Music From Before The Storm wordt 1 september digitaal uitgebracht.

Het nummer heet Burn It Down en begint rustig zoals we van Daughter gewend zijn, maar halverwege moduleert het nummer naar een triphop track.

“We zijn zo trots om de soundtrack te hebben geschreven, want Life Is Strange: Before The Storm is onze eerste ervaring met een originele soundtrack, en we zijn zo vereerd dat we de kans hebben gehad om met het team te werken”, vertelt Daughter-zangeres Elena Tonra. “We hielden meteen van het verhaal, omdat het rond realistische vrouwelijke hoofdpersonages draait die emotioneel, intelligent, gevoelig en kwaadaardig zijn, in gelijke mate. Het was belangrijk voor ons ervoor te zorgen dat deze verzameling liedjes en muziekstukken op zichzelf staat. We hopen dat spelers en niet-spelers net zo veel zullen genieten.”

LIVEDATUM 01/09 Into the Great Wide Open, Vlieland