Pip Blom

Pip Blom – Babies Are A Lie

Pip Blom heeft het niet van een vreemde. Haar vader zat in Eton Crop, een van de belangrijkste vaderlandse new wave bands en zo’n beetje de enige Nederlandse band die oor had voor de dancerevolutie van de late jaren tachtig. Hoewel ritmiek zeker een rol speelt in haar muziek is dansen niet het doel. Pip maakt rudimentaire rock waarin ritme en melodie in dienst staan van de tekst.

Net als punkprofeet Lou Reed declameert ze haar teksten meer dan dat ze ze zingt. Met haar nonchalante voordracht en de onthaaste stijl heeft Pip een soortgenoot in Courtney Barnett. Pip zingt over liefde en andere zaken die zijn gegrepen uit de leven van een 21-jarige. Nieuwe single Babies Are A Lie werd geproduceerd door Simon Akkermans, een van ‘s lands beste bandproducers en Mathias Janmaat tot voor kort baas van Bombay (show Pig).

Binnenkort vertrekt Pip met band voor de zoveelste keer naar de U.K. waar haar ster misschien nog wel feller straalt dan hier. Een groter compliment kan een Nederlands act nauwelijks krijgen, want een bewijs dat niet alleen haar muziek, maar ook haar teksten van internationaal niveau zijn.

LIVEDATA Popronde o.a. op 12/10 Utrecht. 26/10 Leiden. 29/10 Hoorn. 4/11 Rotterdam. 16/11 Breda.