LiveGuide

The National, Nick Mulvey en LCD Soundsystem in LiveGuide Radio #8

LiveGuide

De oktober-issue van LiveGuide is vanaf vandaag overal in het land verkrijgbaar. Snel halen dus, want vanavond tussen 20:00 en 21:00 uur hoor je op Pinguin Radio de soundtrack bij de 35e editie van de gratis concert- en festivalkrant.

Uiteraard ga je tijdens de achtste uitzending van LiveGuide Radio (elke laatste maandag van de maand) nieuw werk van The National horen. De Amerikaanse indierockers staan namelijk op de cover van de kersverse LiveGuide. In het krantje vertelt Matt Berninger de verhalen achter de prachtliedjes op het loodzware Sleep Well Beasts en voorziet de lezer daarbij ook van wijntips. Zo stelt de frontman voor dat je jezelf een glaasje glühwein met een vleugje kaneel inschenkt bij het passeren van Nobody Else Will Be There.

Profeet

In LG #35 staan verder ook interviews met de nieuwe soulvolle artpop-profeet Moses Sumney en de Ierse plezierrockers van Otherkin. Positivist Nick Mulvey deelt zijn visie op hoe we de wereld van zijn ondergang kunnen redden en met een net als Otherkin uit Dublin afkomstig groupie wordt teruggeblikt op de shows van LCD Soundsystem in Paradiso. Uiteraard wordt de tekst hier voorzien van te gekke livebeelden!

ArenA

Verder wordt op een rijtje gezet welke Nederlandse acts Kensington allemaal voorgingen in het bespelen van de Johan Cruijff ArenA en een bak donkerbruine koffie gedronken met directeur Niels Nieuborg van het Rotterdamse multivenuefestival REC. Programmeur Elvin Usidame van DDW Music (het muziekprogramma van Dutch Design Week) vertelt welke drie albums van nu je beslist niet mag missen.

Geitenbloed

Tot slot nog drie acts die de NL podia de komende tijd bestormen en die in LiveGuide aan het woord komen. De Eindhovense metaldames van Sisters of Suffocation delen hun poeslieve rider (oké, de halve liter geitenbloed even buiten beschouwing gelaten), halve Aziaat Kim Janssen vertelt over zijn wonderschone nieuwe album en de Shakira-kennis van Stillwave wordt op de proef gesteld.

Playlist LiveGuide Radio #8

  1. Nick Mulvey – Unconditional
  2. Otherkin – React
  3. Stillwave – She Flies A Tracer
  4. The National – Day I Die
  5. SISTERS OF SUFFOCATION – Brutal Queen
  6. Kim Janssen – Cousin
  7. Lil B – DJ BasedGod
  8. Zola Jesus – Exhumed
  9. Mount Kimbie – Four Years and One Day
  10. LCD Soundsystem – Oh Baby
  11. Kesha – Praying
  12. (Sandy) Alex G – Proud
  13. Lapalux – Rotted Arp
  14. Matteo Myderwyk – To Move