She Drew The Gun – Sweet Harmony

Als She Drew The Gun doorbreekt met een cover dan moet dat maar, want de band van Louisa Roach verdient ieders aandacht. Sweet Harmony is een 90’s pillenpopclassic van The Beloved. Zoals het hoort speelt She Drew The Gun het nummer niet klakkeloos na, maar geeft de band er een eigen draai aan. Die draai is muzikaal licht psychedelisch en tekstueel flink poëtisch.

She Drew The Gun –dat in de huidige opstelling actief is sinds 2013- kreeg vorig jaar een belangrijk kontje van de Britse pers toen ze werden geselecteerd voor een optreden op de John Peel Stage op Glastonbury. Sindsdien zit de band in een stroomversnelling, die nog eens extra is aangewakkerd door debuutalbum Memories Of Another Future. Aan de opvolger van die plaat wordt nu hard gewerkt.

De Sweet Harmony-cover staat er overigens los van. She Drew The Gun nam het nummer op voor het 25-jarig jubileum van de studio waar ze werken. Gelukkig staat de song nu online zodat iedereen  kan meegenieten, en zo kennis kan maken met een band die wij in staat achten tot grote daden.