Queens Of The Stone Age – Feet Don’t Fail me Now

Een blik op de administratie leert dat Feet Don’t Fail Me Now single nummer drie is van het zevende album van Queens of The Stone Age. Volgens veel comments op Youtube is Feet Don’t Fail Me Now het beste nummer van Villains. Het is in ieder geval een van de meer avontuurlijke tracks op het album.

Het intro doet denken aan Pink Floyd, terwijl de gitaarrif puur glamrock is, denk aan oude Bowie, T Rex en zelfs wel aan Tigerfeet van Mud. Nu we toch met namen aan het strooien zijn, de oudere popliefhebber kerkent in de titel misschien een album van Little Feat, een band uit de jaren zeventig, die net als Queens uit California kwam en ook behoorlijk hard kon boogie-en.

Toen het nieuwe QUOTSA album net uit was, was er wel kritiek op de keuze van producer, hitman Mark Ronson. Deze meningen mogen nu wel worden herzien, want echte pophits heeft Villians niet opgeleverd, een situatie waarin ook Feet Don’t Fail me Now met zijn lengte van bijna 5 minuten en talloze tempowisseling geen verandering in zal brengen. Dat neemt niet weg dat QUOTSA mede dankzij Ronson en tracks als Feet Don’t Fail Me Now zijn status als kings van de alternatieve rockscene heeft verstevigd.