The Magic Gang

The Magic Gang – Alright

The Magic Gang veroorzaakt in eigen land al behoorlijk wat opwinding met hun cocktail van averechtse liedjes, strakke samenzang en felle gitaarerupties. De opstelling van het kwartet uit New Forest is zo oud als The Beatles, bas, drums en twee gitaren, maar het effect is er niet minder om.

Terwijl de oude garde met smart zit te wachten op nieuw werk van Arctic Monkeys en Franz Ferdinand of hoopt op een reünie van Oasis injecteert The Magic Gang de Britpopscene met een frisse dosis pep. Het leuke is dat de band niet alleen staat, The Magic Gang maakt deel uit van de sterk groeiende lichting jonge rockhonden waartoe ook Wolf Alice, Sundera Karma, YUNGBLUD en steeds meer anderen behoren.

Alright is al een wat ouder liedje, een publieksfavoriet die nu eindelijk de productie heeft gekregen die het verdiend, fris, scherp en avontuurlijk. De tijd dat gitaarmuziek domineerde, ligt achter ons en komt waarschijnlijk nooit meer terug, maar met Alright laat The Magic Gang horen dat de rock-‘n-roll anno nu nog wel degelijk alive & kicking is.

LIVEDATUM: 28/10 Botanique, Brussel 03/11 Melkweg, Amsterdam (support van Wolf Alice)