Motel Mozaique

Motel Mozaique haalt Warhaus, Lisa Hannigan, Blaudzun en Mark Lanegan naar Rotterdam

Na een volledig uitverkocht oktober, met ijzersterke shows van Spinvis, Rico & Sticks, Peter Hook (Joy Division / New Order) en Joep Beving, presenteert Motel Mozaique Concerts in november maar liefst zeven concerten verspreid over heel Rotterdam. 

Niet alleen Warhaus, Lisa Hannigan, Blaudzun en Mark Lanegan komen naar Rotterdam, ook Benjamin Clementine, Douwe Bob en JP Cooper geven in november acte de présence in de Maasstad. Benjamin Clementine in de Doelen en JP Cooper in de Maassilo zijn al geruime tijd uitverkocht.

BlaudzunBlaudzun trapt 2 november zijn eerste theatertournee af in de oude Luxor. Zes albums na zijn debuut en vele nationale en internationale rockclub- en festivaltournees verder, gaat Blaudzun dit najaar voor het eerst het theater in. Niet met zijn hele band, maar in kleiner verband. Terug naar de basis, terug naar hoe hij tien jaar geleden op de Nederlandse en Vlaamse podia begon.

Douwe Bob komt 7 november met String Collective naar Theater RotterdamJe kunt de carrière van Douwe Bob (24) gerust een jongensboek noemen. Een jongensboek waarin de hoogtepunten elkaar in een bizar hoog tempo opvolgen. Het ene hoofdstuk nog mooier dan het andere. En dan? Dan is het toch een keer tijd voor gas terug. Of: Slow Down, zo je wilt. En dus besloot Douwe dat hij een romantisch programma wil brengen met een strijkorkest én vijfkoppige band.

WarhausWarhaus komt 17 november naar AnnabelWarhaus is het nieuwe project van Maarten Devoldere, het linkerbrein achter Vlaamse indiepopvedetten Balthazar. Balthazar ging altijd een, relatief gezien, democratisch samenwerkingsproces aan, terwijl Warhaus het tegenovergestelde is. Bij Warhaus laat Devoldere doelbewust zijn ego ontketenen, om meer creatieve risico’s nemen. Eerder deze maand bracht Warhaus alweer zijn tweede album uit in krap een jaar tijd, dit brengt hem nu (met support Faces On TV) terug naar Rotterdam!

Lisa HanniganLisa Hannigan & The Colorist Orchestra komen 21 november naar LantarenVenster. Zangeres en multi-instrumentalist Lisa Hannigan heeft vorig jaar met At Swim haar meest experimentele plaat tot dusver gemaakt. Na het succes van haar vorige album Passenger uit 2011, belandde de Ierse songwriter een beetje tussen wal en schip, rondtrekkend tussen Londen en Parijs op zoek naar inspiratie. Het bevrijdende aanknopingspunt kwam onverwachts: ze kreeg een mailtje van Aaron Dessner van The National met de vraag om samen te werken.