Loma – Black Willow

Op de valreep van 2017 verschijnt een van de mooiere liedjes van het jaar, de debuutsingle van Loma uit Texas. Loma zou een supergroep geweest zijn als de leden wat bekender waren, maar wie heeft er gehoord van het duo Cross Records? Het derde bandlid is iets minder onbekend dan de act van Emily Cross en Dan Duszynski. Jonathan Meiburg is zanger van Shearwater, een band die ook wel fans heeft in Nederland.

Een ontmoeting tussen dit drietal liep uit op een vriendschap, die weer resulteerde in de oprichting van Loma. Cross Records maakte twee albums met stemmige songs, die door velen als vaag zullen worden ervaren. Shearwater zit al op de tien langspelers. De band maakt artistieke countryrock, die hen een bescheiden maar fanatieke groep fans heeft opgeleverd. Voeg beide stijlen samen, laat Emily zingen en je krijgt muziek waarvan de som groter is dan de delen, mooier ook, want veel schoner dan Black Willow zijn ze dit jaar dus niet verschenen.

Ook Loma is behoorlijk kunstzinnig, meer Crossing Border dan Pinkpop, maar heeft een vorm en sentiment dat een veel breder publiek zal aanspreken dan de moederbands. Black Willow is de ideale soundtrack voor deze donkere winterdagen. Gordijnen dicht, licht laag, kachel aan en wegdromen maar. Genotmiddelen zijn optioneel.