Demob Happy

Demob Happy – Be Your Man

Demob Happy is de beste band uit het Britse Newcastle sinds The Animals.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat er zich sinds de makers van House Of The Rising Sun geen enkele band meer heeft gemeld uit het stadje aan de Tyne. Kopstukken, die er zijn geboren, waaronder Sting en Brian Johnson van AC/DC wisten niet hoe snel ze er weg moesten komen. Newcastle Upon Tyne is veel -gesticht door de Romeinen bijvoorbeeld- maar niet de plek om een carrière in de muziek te beginnen. Om die reden heeft ook Demob Happy hun hoofdkwartier verplaatst naar het veel hippere Brighton, dat sinds de opkomst van de trip hop in de jaren 90 kon bogen op een levende muziekscene.

Niet dat Demob Happy mikt op de dansvloer of muziek maakt voor after party’s. Het trio rockt behoorlijk stevig in een stijl ergens tussen Britpop en Grunge in. Zang en melodie zijn zo Brits als de parka van Liam Gallagher, de riff zo Amrikaans als het houthakkershemd van Kurt Cobain.

Be Your Man is de voorpost van album numero dos van Matthew Marcantonio en zijn ritmesectie. De plaat gaat Holy Doom heten en zal in maart verschijnen. Tegen die tijd gaat Demob Hapy op tournee als support act van Frank Carter & The Rattlesnakes. In ons land zullen beide bands zullen te zien zijn op Paaspop 2018.