Francis & The Lights

Francis & The Lights – Just For Us

De lijst met wapenfeiten en wetenswaardigheden van Francis Farewell Starlite is net zo divers als imposant. Hij heeft hits (mee)geschreven voor Drake, Ed Sheeran en Birdy, tracks geproduceerd voor Frank Ocean en Chance The Rapper, is bevriend met de twee leden van MGMT bij wie hij op school zat, close met Kanye West en dik met Bon Iver, die te horen was op zijn doorbraakhit Friends en die ook nu weer van de partij is.

Voorwaar geen kleintje, die Francis Farewell Starlite (niet zijn echte, wel zijn officiële naam) die 38 jaar geleden ter wereld kwam in Oakland, Californië. Op de valreep van 2017 brachten Francis & The Light een tweede album uit,  Just For Us, de opvolger van zijn debuut, Farewell Starlite uit 2016.

Francis produceerde de plaat zelf met hulp weer van o.a. Bon Iver, die ook als zanger te horen is op het als single verschenen titelnummer van de plaat.  Oudere popliefhebbers zullen zweren dat het Peter Gabriel is die Just For Us zingt en niet onze Francis, zoveel lijken de stemmen op elkaar. Met zijn retro-synthesizer sounds lijkt Just For Us ook wel een beetje op Sledgehammer.

De scheidslijnen tussen pop en indie, mainstream en underground beginnen steeds meer te vervagen, omnivoren en alleskunners als Justin Farewell Starlite spelen een grote rol in die crossovers, die lang niet altijd geslaagd of welkom zijn, maar in dit geval dus wel.