INHEAVEN – Sweet Dreams Baby

INHEAVEN is een Britse gitaarband, die eind vorig jaar z’n debuutalbum uitbracht. Ondanks een laaiende pers en het goedkeuringsstempel van Strokes-frontman Julian Casablancas, die de debuutsingle van INHEAVEN had uitgebracht op zijn Cult Records gebeurde er vervolgens weinig.

Liever dan trekken aan een dood paard is INHEAVEN opnieuw de studio ingedoken om te werken aan nieuw materiaal. Blijkbaar heeft de band geen gebrek aan songs, wat een goed teken is.

Sweet Dreams Baby is dus helemaal nieuw. Hopelijk krijgt de band nu wel aandacht, want hun mix van grunge, Britpop en shoegaze is behoorlijk overtuigend en opwindend.

Nog even wat bio-info. INHEAVEN is een kwartet uit Zuid Londen bestaande uit drie J’s en een C. (James, Joe, Jake en Chloe). De eerste single kwam uit in 2015, het debuutalbum in september vorig jaar. NME noemde de plaat ‘indie’s most dangerously exiting debut-album’. Dat viel dus wel mee. Of tegen. In ieder geval heeft INHEAVEN zich niet laten demotiveren door de tegenvallende aandacht, maar beginnen ze 2018 met waar ze bovengemiddeld goed in zijn het maken van fraai lawaai.