Editors – Magazine

Magazine, de eerste nieuwe Editors track sinds 2015 is een onverbloemde uithaal naar ‘some corrupt politician or bussinessman’. Drie keer raden wie de Britse band op de korrel heeft. Magazine is de eerste track van Violence, het nieuwe album van de band uit Birmingham. Veel lijkt er niet veranderd, Editors laaft zich nog steeds aan de zelfde bron, Britse 80’s new wave met dit verschil dat in ieder geval op Magazine iets meer electronica te horen is.

Muzikaal lijken er geen grote ontwikkelingen te melden. Dat wil niet zeggen dat de band op safe speelt. De single is niet de enige geëngageerde track op het nieuwe album. Volgens zanger Tom Smith zijn contact, connectiviteit en escapisme belangrijke thema’s van de plaat.

Na drie jaar relatieve rust gaat Editors er weer hard tegen aan. De albumrelease is op 9 maart. Dat is meteen het startschot van een offensief dat de band minimaal twee keer onze kant op brengt. Op 17 juni staat Editors op Pinkpop. Wie de band in minder primitieve omstandigheden wil zien of niet zo lang wil wachten, kan op 17 maart al naar de Ziggodome. Wie geld te veel en tijd genoeg heeft kan de band ook nog gaan zien in het Sportpaleis in Antwerpen op 27 maart.

LIVEDATA: 17/3 Ziggodome, Amsterdam. 27/3 Sportpaleis, Antwerpen. 17/6 Pinkpop, Landgraaf.