Let’s Eat Grandma – Falling Into Me

We volgen Lets’ Eat Grandma al een tijdje, maar hebben tot nu toe getwijfeld of hun muziek niet te gek is voor Pinguin, gek als in gestoord. Maar alles went dus ook het wereldvreemde Britse damesduo dat zichzelf de kannibalistische naam Let’s Eat Grandma heeft aangemeten.

Er zijn vier grandma’s beschikbaar voor eventuele consumptie, die van Rosa Walton en die van Jenny Hollingworth. Rosa is 18, Jenny een jaartje ouder, beiden komen uit Norwich waar ze al sinds hun 13e samen muziek maken. Twee jaar geleden debuteerden de meiden met I, Gemini, een album dat net zoveel verwarring als bijval veroorzaakte. Het cliché luidt ‘je moet er van houden’ en als je geen antenne hebt voor rare dameszang, dan is de kans groot dat je je wild irriteert aan het duo. Maar, als je open staat voor muzikaal avontuur, onbetreden paden en dus rare dameszang, dan staat je een rijke ervaring te wachten.

Niet gehinderd door scholing, conventies of duidelijke voorbeelden maakt Let’s Eat Grandma lome, niet erg vormvaste synthipop-songs, die ze veelal unisono zingen op een manier die zowel kinderlijk als wereldwijs is.  Anders gezegd, Let’s Eat Grandma maakt ongeschoolde meisjespop in een stijl die ergens tussen de droompop van Beach House en de sprookjespop van Kate Bush in zit. Over een aantal weken verschijnt het nieuwe album van de meiden I’m All Ears. Daarvan zijn twee tracks vooruit gestuurd, Hot Pink en nieuwe single Falling Into Me. Beide songs liggen in het verlengde van de sound van het debuut, met dit verschil dat de beat prominenter is en de zang meer to the point. Het is en blijft  een eigen planeet waarop de meiden vertoeven.

De productie van album 2 van Let’s Eat Grandma was in handen van wat je gerust een topteam mag noemen, bestaande uit de Amerikaanse SOPHIE, die hits heeft onder eigen naam en als producer o.a. Charlie XCX en rapper Vince Staples van succes voorzag, Faris Badwan die we kennen als zanger van The Horrors en  David Wrench, die o.a. The xx, Frank Ocean en Caribou tot zijn klantenkring mag rekenen.

LIVEDATUM: 23 april Melkweg, Amsterdam.