Frightened Rabbit

Zou het er nou toch nog van komen? Krijgt Frightened Rabbit alsnog loon naar werken? Als het aan ons ligt wel. De Schotse band bestaat tien jaar, heeft drie sterke albums uit, maar is na een veelbelovende start weer bijna terug bij af. Vorig jaar kon Frightened Rabbit nog geen eens de kleine zaal van de Paradiso vol krijgen.

Hun optreden op Eurosonic was wel afgeladen, maar dat zegt niet zoveel want daar is het altijd en overal druk. De getuigen van dat optreden zagen wel een sterke show van een band, die zich niets lijkt aan te trekken van de schommelingen in hun populariteit. Wat ook kan, is dat Scott Hutchinson, de baas van de band, weet dat zijn nieuwe album beter is dan de voorgangers.

Verschil tussen Pedestrian Verse en de vorige albums is dat de band de songs eerst live heeft uitgetest en bijgeschaafd en daarna pas de studio is indoken. Dat was dus een slimme zet, die meteen zijn vruchten heeft afgeworpen. De eerste single van het nieuwe album, State Hospital was een stevige hit en de nieuwe, The Woodpile lijkt een nog groter succes te worden. Dus. Wees niet verbaasd als Frightened Rabbit bij hun volgende bezoek de grote zaal van de Paradiso uitverkoopt.