Lord Huron – When The Night Is Over

In een rechtvaardige wereld zou Ancient Names pt 1 van Lord Huron een joekel van een hit zijn. Nu is het alleen bij ons een succes en niet half zo groot als we hadden verwacht/gehoopt toen we het nummer tot IJsbreker uitriepen. Het is gelukkig niet zo dat de band rond Ben Schneider helemaal geen succes heeft in ons land. Lord Huron stond eerder dit jaar in een bomvolle Vredenburg en komt in oktober terug voor een concert in Paradiso.

Vorige week kwam het gezelschap uit L.A. met een nieuw nummer op de proppen. When The Night Is Over is een spannende ballad, een part 2 lijkt wel van doorbraak hit The Night We Met. De nieuwe single is het derde voorproefje van het Vide Noir album dat de 20ste zal uitkomen.

When The Night Is Over heeft een spooky, instrumentaal thema dat dienst zou kunnen doen als tune van een tv-show, een detective serie bijvoorbeeld. Dat is geen toeval. Volgens Schneider heeft hij geprobeerd de sfeer op te roepen van een natte, verlaten door neon verlichte stad. Daar is hij uitstekend in geslaagd. Zijn inspiratie putte hij uit een verhaal van Raymond Chandler, een van de grondleggers van het ‘hard boiled detective’ genre.

LIVEDATUM: 22 oktober Paradiso, Amsterdam