Johnny Marr – The Tracers

Na het verscheiden van the Smiths heeft Johnny Marr bepaald niet stilgezeten. Onder heel veel meer heeft hij gespeeld met Paul McCartney, The Pretenders, The The, samen met Bernard Sumner van New Order in Electronic en Modest Mouse. Desondanks lijkt het erop dat hij pas vrij recent weer op zijn pootjes terecht gekomen is. Ondanks de grote namen met wie hij heeft samengewerkt hebben zijn bijdrages zelden tot ‘klassieke’ muziek geleid.

Marr‘s eerste solo-album, The Messenger uit 2013 is wel een prima plaat, die hij een jaar later overtrof met Playland, het album waarop Easy Money staat, zijn grootste post-Smiths succes tot nu. Alhoewel alleen bij ons een hit is zijn recente, The Priest -een getoonzet gedicht- er eveneens één voor de boeken. En nu is er dan The Tracers, een uitstekende single in de beste Britpop traditie. The Tracers heeft een dikke drive en een woo woo koortje, dat afkomstig lijkt uit  Sympathy For The Devil.

Marr‘s nieuwe single is afkomstig van zijn nieuwe solo-plaat, Call The Comet, die 15 juni uit moet komen. Johnny Marr‘s 3e studioalbum telt 12 tracks, die zijn geïnspireerd door de toestand in de wereld in het algemeen en de Brexit in het bijzonder. Marr komt zij nieuwe album promoten met een intiem concert in Amsterdam.

LIVEDATUM: 20 mei, Paradiso Noord, Amsterdam.