The Lemon Twigs – Foolin’ Around

Je kent dat gevoel waarschijnlijk wel. Je hoort een nummer en weet zeker dat het enorm lijkt op iets ouds, maar je kunt maar niet vinden waarop nou precies.

Foolin’ Around, een van de twee nieuwe songs van The Lemon Twigs is twee druppels water een track van Todd Rundgren, maar welke? Misschien is dat wel de kracht van het duo. Ze recreëren respectvol de sound en stijl van seventies powerpop, maar weten er zo’n draai aan te geven dat ze niet kunnen worden beschuldigd van plagiaat. Wel zo verstandig in een tijd dat zo’n beetje elke (Amerikaanse) act naast een manager ook een advocaat in dienst heeft.

The Lemon Twigs hebben het niet van een vreemde. De vader van Brian en Michael D’Addario heeft in de jaren zeventig een serieuze, maar uiteindelijk tevergeefse poging gedaan om een muzikale carrière op te bouwen. Zijn zoons zijn nu al verder dan Sr ooit is gekomen, ironisch genoeg met min of meer dezelfde stijl. Origineel is het dus niet wat de paplepel rockers doen, maar ze doen het met zoveel verve en hoorbaar plezier dat niemand bezwaar maakt. Dus geniet van Foolin’ Around, dan zoeken wij verder naar dat nummer van Todd Rundgren dat model stond.