Tamino

Tamino – Indigo

Tamino is zo’n artiest die mensen intens gelukkig kan maken, maar ook kan irriteren, weten we van de commentaren* op onze player. Aan hen bieden wij bij voorbaat onze excuses aan, want ook de nieuwe single van de Vlaamse-Egyptische- Libanese troubadour zal je veelvuldig gaan horen.

Indigo is een van de songs van de in eigen beheer uitgebrachte debuut EP van Tamino, die hij opnieuw heeft opgenomen voor zijn nieuwe label, dat zijn werk wereldwijd zal uitbrengen. Het grotere budget heeft goed uitgepakt. Waar de eerste versie indringend, maar rudimentair was, hoor je nu subtiele strijkers, atmosferische achtergrondzang en een baspartij, die de song nog meer diepte geeft, letterlijk en figuurlijk.

Die bas wordt overigens bespeeld door Colin Greenwood van Radiohead. Greenwood werd op het bestaan van Tamino geattendeerd door een gezamenlijke kennis. Of het nou spontaan was of na een verzoek? Hij bood zijn diensten graag aan. En dat zegt toch wel iets over het talent en het bereik van de 21 jarige singer-songwriter uit Antwerpen. Benieuwd wie er nog meer meedoen aan het debuutalbum van een van de grootste talenten van deze tijd.

LIVEDATA 26/04 Vooruit, Gent (BE) (Sold Out) 28/04 Doornroosje, Nijmegen 29/04 TivoliVredenburg, Utrecht 04/05 Aralunaires, Arlon (BE) 22/06 Camp Moonrise Meer van Bussloo, Veluwe 30/06 Down The Rabbit Hole, Ewijk 05/08 Ronquieres Festival, Ronquieres (BE) 18/08 Pukkelpop, Hasselt (BE) 29/11 Ancienne Belgique, Brussel (BE)

*Het kan overigen ook een eenling zijn, die actie voert.