Dauwpop

Festival van de Week: Dauwpop

Ooit in het leven geroepen als muzikaal festijn voor lokalo’s uit Salland en omstreken is Dauwpop uitgegroeid tot een van de leukste en beste en misschien wel het gezelligste festival van (Oost) Nederland. Het muziekfestijn is inmiddels zo vermaard dat als je mensen vraagt ‘waar ken je Hellendoorn van?’ dat de kans groot is dat ze Dauwpop zeggen en niet meer het Avonturen Park. Een ander teken van het succes en de reputatie van Dauwpop is het feit dat de crème de la crème van de vaderlandse muziekscene er echt supergraag optreedt.

Dauwpop 2018 heeft ook weer een line-up om de lippen bij af te likken. Natuurlijk moet je zelf weten wie je gaat zien, maar als je ons vraagt om aanraders. dan zeggen we My Baby, Johan, Claw Boys Claw, Nana Adjoa, Afterpartees, Tusky, Cut_ en Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. En uit het buitenland The Hives, Triggerfinger en Yunblud. En als je weten wil hoe Oost-Nederland feestviert moet je absoluut de De Bökkers gaan zien.

Belangrijk om te weten is dat Dauwpop -net als Kuifje- voor 7 tot 77 is.

Er is een camping, de catering is legendarisch en het vervoer prima geregeld.

Er is zelfs professionele kinderopvang. O ja, de datum is zaterdag 26 mei. De kans op mooi weer is dus groot. Als je verder nog iets wilt weten, ga je gewoon even naar www.dauwpop.nl.

Onze Bazz belde met de boeker van de muziekacts van Dauwpop, Frank Satink. Frank vertelt wat er allemaal bij komt kijken om van Dauwpop een succes te maken. Het interview plus uiteraard heel veel Dauwpopmuziek zenden we zondagavond 6/5 uit om 19.00 uur en donderdagavond 10/5 om 21:00 uur.