Easy Life – Ice Cream

Easy Life is een nieuwe band uit het Leicester. Het vijftal debuteerde een tijdje geleden met een EP die niet een twee drie te plaatsen is. De zangstijl zit tussen praten en zingen in. Lijkt op rap maar is het niet echt. De backing tracks hebben een duidelijke beat, maar het is niet echt dansmuziek wat Easy Life maakt. Om toch een indruk te geven van de stijl van de band, stel je een kruising voor tussen The Streets en Superorganism. Met blazers.

De naam Easy Life kan niet anders dan ironisch bedoeld zijn net als de opmerking op twitter dat ze de beste band ter wereld zijn. Zo ver is het nog lang niet, maar ambitie is niet verkeerd en talent is duidelijk aanwezig. De zelfverzekerdheid zal ook komen omdat de kern van de band, zanger-gitarist Murray en bassist-saxofonist Sam als sinds de middelbare school samen muziek maken, terwijl ook de rest van Easy Life al langere tijd met het muzikale bijltje hakt.

De debuut EP van Easy Life heet Pockets, telt 6 tracks waarvan het titelnummer een hitje was in de UK en Ice Cream onze favoriet. Ice Cream is een redelijk raar liefdesliedje met toeters en geluidseffecten en het ritme van een strandwandeling. Optreden doet Easy Life nog niet zo veel, hier en daar een festival en onlangs stond de band in het voorprogramma van Liam Gallager. Dat we ongetwijfeld nog heel veel van Easy Life gaan horen is wel duidelijk als je weet dat de grootste platenmaatschappij ter wereld zich over de band heeft ontfermd.