Supermoon – Feel

Eerst wilden we het niet geloven, maar Supermoon is toch echt Hollands, Noord-Hollands om precies te zijn. Je zou echter zweren dat de band uit de V.S. komt, zo soepel loopt alles en zo makkelijk klinkt het. Dat is ook de reden dat we door de vingers zien dat Feel qua stijl op het randje zit en er dat wat plays betreft ook nog wel het een en ander te halen valt.

Die stijl is wat je noemt sophisticated, gelikt in het Hollands. Steely Dan lijkt een lichtend voorbeeld voor Supermoon, inclusief de jazzy gitaarsolo’s, barokke breaks en tempowisselingen. In het rijtje voorkeuren op Facebook ontbreekt Steely Dan overigens. Daar noemen de maanmannetjes namen als Porcupine Tree, The Meters en CS&N. De laatsten lijken van invloed op de zang van Feel, die mooi meerstemmig is en het countryrock verleden verraadt van een aantal bandleden.

Al met al een opvallende plaat dat Feel van Supermoon en vergeleken met de vorig jaar verschenen EP op alle fronten een enorme sprong voorwaarts. North Sea Jazz zou er verstandig aan doen de band een te gaan checken, en misschien Lowlands ook wel.

LIVEDATA: 30/5 Woodstock69, Bloemendaal. 8/6 Paradigm Shift festival, Arnhem. 9/6 Music In The Backyard, Zaltbommel. 15/6 Puddingpop, Leusden. 1/7 Muze Missie , Oss.