Mattiel

Mattiel – Count Your Blessings

Soms duurt het wat lang, maar een goed nummer komt altijd bovendrijven, zeker in deze tijd van social media die de macht van de media grotendeels verlegd heeft naar de mensen, de fans die elkaar informeren en enthousiasmeren.

Zo komt Mattiel – spreek uit Ma Teel- toch nog bovendrijven, maanden na de release van Count Your Blessings. In het oude systeem zou de single allang zijn afgeboekt als flop, maar eenmaal online kan alles in potentie een eigen leven gaan leiden. Nu heeft Mattiel het weer mee, Count Your Blessings is zo zomers als ijs eten op het strand. Wat ook heeft geholpen is dat de zangeres positief opviel op de jongste editie van London Calling en afgelopen weekend op Best Kept Secret. 

Met zijn primitieve orgeltje, simpele refrein en Mattiel‘s bestudeerd ongeschoolde, laconieke zangstijl klinkt Count Your Blessings als een cover van een oude hit van Sandy Shaw of Francoise Hardy. Super sixties dus. Dat is geen toeval, alle songs op Mattiel‘s onlangs verschenen debuutalbum klinken zo retro als een polka dot bikini. Je zou de stijl van de zangeres uit Atlanta Georgia kunnen omschrijven als losse pols rock met als primaire invloeden Motown en sixties garagerock. Haar muziek heeft een hoog novelty gehalte en het is maar de vraag hoe lang hij houdbaar is. Maar in het hier en nu is Mattiel de juiste vrouw op het juiste moment.