Night Beats – Her Cold Cold Heart

Night Beats is een trio uit Seattle, dat zich adverteert als garageband. Dat is dan wel een verdomd luxueuze garage waar de heren aan refereren, met plaats voor minstens één brand new Cadillac.

Nieuwe single Her Cold Cold Heart is namelijk een fraai gestroomlijnde  ballad, in sound en stijl niet zo heel ver verwijderd van wat The Last Shadows Puppets plegen te produceren, of in het verlengde daarvan Artic Monkeys op hun meest recente album. Kortom meer Hotel & Casino muziek dan garagerock.

In de bio van het Amerikaans trio staan ook termen als ‘bluesy’ en ‘psyched out’. Die omschrijvingen slaan dus op ouder werk, maar waren waarschijnlijk wel de reden dat Night Beats op de radar verscheen van Dan Auerbach van Black Keys.

Hij produceerde Her Cold Cold Heart en is dus verantwoordelijk voor de nieuwe richting, die de band is ingeslagen. Night Beats oude stijl was een van de vele garagerockbands, een van de betere dat wel. Night Beats o.l.v. Dan Auerbach rockt beter, pakt beter en brandt heter. Het lekker loom lopende Her Cold Cold Heart is de eerste proeve van een nieuw, vierde Night Beats album, Myth Of A Man. De naar Nashville verhuisde Black Keys voorman produceerde het album in zijn nieuwe woonstad en complementeerde het Night Beats trio met een aantal van zijn verse vrienden, superveteranen, die nog hebben gewerkt met Elvis en Aretha. Myth Of A Man is het 4e Night Beats album en komt uit op 18 januari 2019.