Indian Askin – On and On

Hij is weer goed hoor, de nieuwe single van Indian Askin. De opvolger van I Know How To Party is een verdere perfectionering van de sluipende moerasrock, die de band drie jaar geleden alweer introduceerde op hun debuutsingle The Answer.

On and On heeft het ritme van zo’n slinger, die een hypnotiseur gebruikt om zijn (in ons geval gewillige) slachtoffer in een trance te krijgen. Tegen de tijd dat de gitaarsolo begint zijn we weg en dansen we de boogie tot de zon opkomt.

On and On is het derde nummer dat het Amsterdamse kwartet dit jaar uitbracht. Het ligt voor de hand dat er over niet al te veel tijd een album volgt, de opvolger van het twee jaar oude debuut Sea Of Ethanol. Waarschijnlijk zal de release vroeg in het nieuwe jaar plaatsvinden, want in februari begint een nieuwe tour van de band. Die dingen zijn meestal gekoppeld. Zie onder voor de data.

LIVEDATA: 21/2/19 Het Paard, Den Haag. 22/2/19 Rotown, Rotterdam. 23/2/19 Oefenbunker, Landgraaf. 1/3/19 Ekko, Utrecht. 9/3/19 Merleyn, Nijmegen. 14/3 Bitterzoet, Amsterdam. 15/3/19 Effenaar, Eindhoven. 16/3/19 Metropool, Hengelo.